Matematik

Nulpunkter. Hjælp venligst.

14. oktober 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag, jeg har et spørgsmål angående nulpunkter i parabler. Enten er nulpunkterne = 0 eller også er de der ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er helt korrekt, men det er jo en indholdsløs sætning. Hvad er dit problem?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

er diskriminanten d <0 er der ingen nulpunkter.

er d >=0 er der nulpunkter, og i nulpunkterne gælder at f(x) = 0.      f(x) er vores parabel


Svar #3
14. oktober 2010 af Ristedorte (Slettet)

F.eks. i denne parabel: x2 – 3. Den har nulpunkterne 1,73 og -1,73, ikke, Andersen?


Svar #4
14. oktober 2010 af Ristedorte (Slettet)

Nulpunkter er der kun, hvis parablen rammer førsteaksen, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

parablen i #3 har rødderne -1,73 og 1,73.   Grafen for parablen har nulpunkterne (-1,73;0) og (1,73;0)


Svar #6
14. oktober 2010 af Ristedorte (Slettet)

Ja, jeg kan godt se hvad du mener med det Kieslich. Men jeg har den sidste opgave her:

4. Forklar betydningen af parametrene a og c i f(x) = ax2 + bx + c. Jeg ved, at værdien på a har betydning for hvor stejl grafen er og værdien på c er afgørende for skæringen med y-aksen. Altså hvor meget grafen rykker sig op eller ned af y-aksen. Men gælder det samme her? Det vill være godt, hvis du lige kunne kigge på den :). 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2010 af mathon

                     

                                f(x) = ax2 + bx + c

er parablen
                                g(x) = ax2      parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor (-b/(2a) ; -d/(4a))

hvor c-værdien indgår i

       d = b2 -4ac


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2010 af mathon

se detaljer
     i
 

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

f(x) = x2 - 3  =  1*x2  +0*x -3     så a = 1 grenene vender opad, b = 0, c = -3 så den skærer y-aksen i (0,-3)


Skriv et svar til: Nulpunkter. Hjælp venligst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.