Fysik

Varmekapacitet

15. oktober 2010 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der vil tjekke om det her er rigtigt:

Varmekapacitet, varmefylde, er forholdet mellem den varme, som tilføres et legeme, og den deraf følgende temperaturstigning.
Et legemes varmekapacitet er den energi, der skal tilføres, for at opvarme legemet 1°C eller K.
Et legemes varmekapacitet er proportional med legemets masse:
C = m . c
C er legemets varmekapacitet i J/grad, J/°C eller J/K
m er legemets masse i kg
c er legemets specifikke varmekapacitet i J/(grad . kg) , J/(°C . kg) eller J/(K . kg)

Et stofs specifikke varmekapacitet er den energimængde, der skal tilføres for at opvarme 1 kg af stoffet 1 grad.
Samlet fås
DE = m . c . DT DE = Eslut - Estart i J
m er legemets masse i kg
c er legemets specifikke varmekapacitet i J/(grad . kg) , J/(°C . kg) eller J/(K . kg)
DT = Tslut - Tstart i grad, °C eller K
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Man bør altid regne temperaturer i Kelvin.  så alle de stedet hvor du i enhederne angiver tre muligheder: grader, ºC og K, bør du kun have K.   grader kan til nød accepteres i 1g, men ºC er et stort fy.


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.