Matematik

Forholdsregning - haster

15. oktober 2010 af jakobkk (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg skal beregne forholdet mellem et skibs længde og bredde. Længden er 16,5 og bredden 4,5.

Mit regnestykke hedder derfor: 16,5/4,5 = 3,7 - men er det % eller hvad. 


Svar #1
15. oktober 2010 af jakobkk (Slettet)

 Og videre til næste opgave. Der er 4 skibe: 2 handelsskibe og 2 krigsskibe. Jeg skal bruge forholdene til at beskrive forskellen på handels- og krigsskibe.

Der er følgende data:

Handelsskib 1: L = 16,5 og B = 4,5 = Forhold 3,7

Handelsskib 2: L = 14,1 og B = 3,4 = Forhold 4,1

Krigsskib 1: L = 29,4 og B = 3,8 = Forhold 7,7

Krigsskib 2: L = 17,5 og B = 2,5 = Forhold 7,0

Længden på handelsskibene er i gennemsnit 3,9 x bredden

Længden på krigsskibene er i gennemsnit 7,4 x bredden 

Men hvordan beskriver jeg forskellen på de 2 slags skibe ? Er det noget med 7,4/3,9 = 1,9

I forhold til længden er handelskibene 1,9 x bredere en krigsskibene?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Forholdet angives som 2 tal oftest hele tal

    1)   forhold  16,4:4,5   =  3,7:1   =    37:10

Handelsskibe er brede, næsten dobbelt så brede som krigsskibe, så der bliver stor plads til fragten

Krigsskibe er lange og smalde, så de kan sejle hurtigt.


Svar #3
15. oktober 2010 af jakobkk (Slettet)

 Tak for hurtigt svar.


Skriv et svar til: Forholdsregning - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.