Matematik

Matematik opgave???

17. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej allesammen
Jeg har et problem med en matematik opgave.

Sådan lyder den:
Søren vil gerne have råd til at købe en fjernstyret bil. Den koster 550 kroner. Søren har 30 kroner nu. Søren sparer 50 kroner op hver måned.
Hvor mange måneder er der til Søren har råd til bilen?

Ved ikke selv hvordan jeg skal løse den??? PLEAS HJÆLP MIG

PÅ FORHÅND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Han har 30 kr, så han mangler altså 520 kr. 

med en opsparing på 50 kr pr. mdr, skal han spare op i (520:50) = 10,4 mdr. Da du skal oplyse antal måneder som et helt tal, bliver svaret 11 måneder. 


Svar #2
17. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

undskyld han har 300 kroner


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Søren skal sparer    550-300= 250 kr op      (han har i forvejen 30 kr)

Det tager 250/50     (250 divideret med 50 kr)  måneder at sparer op til bilen. 

Jeg  går ud fra, at du er helt sikker på, at der ikke er renter  


Svar #4
17. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hver måned sparer han 50 kroner. Jeg ville sige at for eksempel fra november af og til marts, så har han 550 kroner, Da han sparer 50 kroner.
November - har han 350 kroner
December - 400 kroner
Januar - 450 kroner
Februar - 500 kroner
Marts - 550 kroner

Men hvordan ville man lave et regnestykke ud at dette?


Svar #5
17. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

jeg er sikker at det ikke har noget med renter at gøre


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis han har 300 kr og skal bruge i alt 550 kr, mangler han 550-300 = 250 kr. Ved en opsparing på 50 kr pr måned kræver det 250kr/(50kr/måned) = 5 måneders opsparing.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Du kan også vælge at lave en ligning, hvo antallet af måneder er: x

På x måneder sparer han så 50x kr op. Han har 300 kr i forvejen. Han skal ende med at have 550 kr.

Så ligningen ser sådan ud: 

300 + 50x = 550

50x = 250

x = 5

altså 5 måneder


Svar #8
17. oktober 2010 af LeylaDogan (Slettet)

okay tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Eller, som jeg gjorde først, nu bare med de rigtige tal;-)

Han har 300 kr, så han mangler altså 250 kr.

med en opsparing på 50 kr pr. mdr, skal han spare op i (250:50) = 5 mdr. 


Skriv et svar til: Matematik opgave???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.