Matematik

reducering

18. oktober 2010 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej

Sidder og skal reducere følgende udtryk.. Men har glemt hvordan man reducere en to-leddet brøk..

((a)^(3) - (a)^(2)*b)/((a)^(2) - 2*a*b + (b)^(2))

Det er vel samme fremgangsmåde med hensyn til

(4*x - 4)/(6*x - 5) ?

Jeg er helt brændt af, håber der er nogle flinke mennerske som kan hjælpe mig ud her.. :)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2010 af mathon

      ((a)^(3) - (a)^(2)*b)  =  a2(a-b)

........

     ((a)^(2) - 2*a*b + (b)^(2)) = (a-b)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2010 af Duffy

Den første = a^2/(a - b) .

(4*x - 4)/(6*x - 5)

kan ikke reduceres

...kun hvis du har skrevet forkert og har ment (4*x - 4)/(6*x - 6)  kan det reduceres...


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.