Matematik

jeg død!

18. oktober 2010 af drilicool (Slettet) - Niveau: C-niveau

reducer 4*(3+x)-2*(8+2x) hjælp tak...


Brugbart svar (4)

Svar #1
18. oktober 2010 af gigaultranoob (Slettet)

Lav dog selv dine egne opgaver. Du får intet ud af, at du får alle mulige andre til at løse opgaverne for dig. Du har postet den samme slags opgaver hver eneste dag efterhånden. Prøv at gøre det selv i stedet for at bruge andres løsninger.

Mit tip til den givne opgave ville være, at du som en begyndelse må gange ind i paranteserne, men det siger lidt sig selv -- forhåbentlig.


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv nu, om du ikke kan selv for en gangs skyld. Gang parenteserne ud og reducer.


Svar #3
18. oktober 2010 af drilicool (Slettet)

tak for jeres svar:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Jeg er enig med de andre. Det er fint nok at hjælpe dig, men det skulle jo gerne være en hjælp, så du kan klare dig selv til eksamen. 

Som der bliver skrevet i #1, så begynd med at gange ind i parenteserne, uden at fjerne parenteserne. 

Når du HAR gjort det, så hæv parenteserne og vær opmærksom på, at den anden parentes nu er en minus-parentes, så der skal skiftes fortegn. 

Prøv selv ;-)

Skriv din løsning her, så skal vi nok fortælle dig, om du er på rette vej. Du bliver glad, når du finder ud af, hvor meget du kan klare selv :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det fremgår, at trådstarteren gjorde alvor af trådens titel, men genopstod af asken under et nyt brugernavn, jvf. denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=906092


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Ha ha, ja Andersen, jeg bemærkede det godt :-)

Jeg vil jo gerne hjælpe drillcoll, men du har ret i, at det er en bedre hjælp, hvis han selv lærer at løse opgaverne. 

Jeg håber, at du drillcool, vil fortsætte med at stille dine spørgsmål her i forummet, men at du forsøger at løse opgaverne selv først. Vi skal nok hjælpe og støtte, men det er mest motiverende for os alle sammen, hvis vi kan se, at du rent faktisk får noget ud af den hjælp, vi yder. God aften til jer alle.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Lucille, jeg er også enig i, at brugerne såvidt muligt skal have hjælp. Men i dette tilfælde havde trådstarteren efterhånden startet ret mange opgaver af den samme karakter, ganske simple reduktioner, som man ikke skulle forvente at volde nogen problemer på det niveau, som trådstarteren foregav at befinde sig på. Derfor syntes jeg, det var lidt urimeligt at blive ved med den slags opgaver. Det var, som om den givne hjælp overhovedet ikke bidrog til at gavne trådstarterens egen forståelse af emnet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Jeg er enig, Andersen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. oktober 2010 af migxx (Slettet)

4*(3+x) -  2*(8+2x) <=> 12 + 4x - 18 + 4x = 8x - 6 .... i think :o)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Bortset fra at du skriver 18 i stedet for 16 og at den anden parentes er en minus-parentes, som skal hæves og dermed skifter fortegn, så er du på rette vej.

4*(3+x) - 2*(8+2x) =

12 + 4x - 16 - 4x =

-4


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

xx


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. oktober 2010 af migxx (Slettet)

ja okey så 16 :o) min fejl


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er forkert at bruge symbolet <=> eller ⇔ mellem udtryk. Et lighedstegn = er det korrekte symbol. Symbolet ⇔ kan bruges mellem udsagn, der har samme sandhedsværdi.

Simplest er det nok at notere

4·(3+x) - 2·(8+2x) =

4·(3+x) - 4·(4+x) =

4·(3+x -4 -x) = 4·(-1) = -4


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. oktober 2010 af migxx (Slettet)

ok :-)


Skriv et svar til: jeg død!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.