Matematik

reducer

19. oktober 2010 af line112 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heeij.

jeg forstår ikke helt, hvordan jeg få dem reduceret.

A) (5x+3)² - (3x-1)(1-3x) - (5-4x)(x-1)

B) (7x+1)(x-3) - (5+3x)(3x-1) + (4x-1)(2-3x)

Det jeg ikke rigtig forstår er, hvornår der skal være minus eller plus.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er heller ikke ligninger, men reduktionsstykker.

Gang parenteserne ud ved hjælp af kvadratsætningerne eller ved simpel udregning. Reducer dernæst.

I A), mener du x2 inde i den første parentes?


Svar #2
19. oktober 2010 af line112 (Slettet)

så har jeg fået dem rettet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

A)...  -(5-4x)(x-1)  = ....-( (5-4x)(x-1) )  =...-( 5*x +5*(-1) + (-4x)*x +(-4x)*(-1) )   =  ...-( 5x -5 -4x2 +4x )  =...-5x +5 +4x2 -4x

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

Opgave B:

 (7x+1)(x-3) - (5+3x)(3x-1) + (4x-1)(2-3x) = gang parenteserne

(7x2 - 21 + x -3) - (15x -5 + 9x2 - 3x) + (8x - 12x2 - 2 + 3x) = hæv parenteserne og skift fortegn ved minusparentesen

7x2 - 21 + x - 3 - 15x + 5 - 9x2 + 3x + 8x - 12x2 - 2 + 3x = træk nu sammen

-14x2 - 21


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 A)

(5x+3)² - (3x-1)(1-3x) - (5-4x)(x-1) =

(25x2 + 9 + 30x) - (3x - 9x2 - 1 + 3x) - (5x - 5 - 4x2 +4x) =

25x2 + 9 + 30x - 3x + 9x2 + 1 - 3x - 5x + 5 + 4x2 - 4x =

38x2 + 15x + 15


 


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.