Matematik

Tommer af computerskærm

22. oktober 2010 af sebe1411 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej

Hvis en computerskærm har en diagonal på 17 tommer, hvor stor er computerskærmens højde og bredde?

Og forholdet mellem computerskærmens højde og bredde er 3 til 4.

Jeg håber virkeligt at der er nogen der kan svare på mit spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2010 af peter lind

Kald højden for 3x, bredden er så 4x. Brug pytagoras til at finde diagonalen udtrykt ved x. Det giver en simpel ligning tilbestemmelse af x. Du kan evt. også bruge en meget kendt retvinklet trekants sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

TV-skærmen er et retangel. Diagonalen på 17 " opfattes som hyptonusen i en retvinklet trekant .

For retvinklede trekanter gælder  c2 = a2 +b2    hvor c er hyptonusen c=17.

Jeg tror ikke på at du kan opstille ligningen på det klassetrin så jeg gør det lige. Prøv at lave en tegning

 172 =    (3x)2 + (4x)2         isoler x   og løs ligningen     den ene side er 3x     den anden side er 4x 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2011 af liliegren (Slettet)

Hej

Jeg sidder nu med samme opgave og er helt blank med hvad jeg skal gøre, jeg ved man kan bruge phytagoras men så er det også det.

Nogle der vil prøve igen for jeg forstod ikke helt hvad der forklaret i de andre indslag.


Skriv et svar til: Tommer af computerskærm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.