Fysik

Jævn Cirkelbevægelse

22. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

Hej

Jeg skal skrive en rapport om Jævn cirkelbevægelse, vores forsøgs opstilling som læreren havde lavet var forkert, så læreren har selv lavet forsøget og givet nogle  data + en forsøgsvejledning.

Jeg ka slet ikke komme igang fordi jeg ikke forstår hvad han har givet af data. er der nogen jeg kunne sende data+ vejledning til som vil hjælpe med at komme igang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af mathon

og du skal ende med

                                         Fcentripetal = m·ω2·(-r) = m·ω2·[-r·cos(ωt),-r·sin(ωt)]

hvoraf

                                         Fcentripetal(T) = m·ω2·r = m·r·(2π/T)2 = (4π2·m·r)·T -2


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2010 af mathon

detaljer
    se

Vedhæftet fil:cirkelbevægelse_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2010 af mathon

eller måske


Svar #4
23. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

tak for svaret. men det er ikke så meget udledningen af formlen der lægges vægt  på.. det er databehandlingen min lærer vil have. Hvis det er muligt kan jeg så ikke sende det til dig så du kan se hvad det drejer sig om.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2010 af mathon

du kan lægge det i FORUM.

så kan en hjælper, der måtte "være på" måske se på det...


Svar #6
23. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

skal jeg vedhæfte det herinde eller hvordan gør jeg


Svar #7
23. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

her er filen med data og vejledning


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2010 af mathon

du har ingen enheder på dine data...


Svar #9
23. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

Nej sådan har læreren givet dem. men radius må have været 14,4 cm og massen er i gram. Men det her er hvad jeg har fået. + en loggerpro fil med nogle grafer


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2010 af mathon

     du skal få

                                     Fc = m ·(v2/r)

eller                             a = v2/r = Fc / m                 i SI-enheder

                                    


Svar #11
23. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

hvad med F=(4·π^2·m·r)/T^2 .

skal undersøge hvordan kraften afhænger af radius, masse og omløbstid. Da der er relativt få forskellige masser er det svært at lave en enkelt graf der viser kraften som funktion af massen. I stedet laves en graf for hver masse der viser kraften som funktion af radius

skal jeg så beregne F for hver og lave en graf med F på y aksen og m på x?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. oktober 2010 af mathon

                         F/m = k                                 for konstant r og T

                         F/r = k                                   for konstant m og T

                         F·T2 = k                                for konstant m og r


Svar #13
23. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

hvad står k for


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. oktober 2010 af mathon

k er en konstant


Svar #15
23. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

så de skal alle tre give den samme konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. oktober 2010 af mathon

ikke den samme
men
en konstant
i overensstemmelse

med                                      Fc = (4π2·m·r)·T -2 = m·v2/r

                                                      


Svar #17
23. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

hvad skal jeg have på akserne i mine grafer


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. oktober 2010 af mathon

hele tiden

              Fc ad y-aksen
og
              på skift
                              m, r og T -2 ad x-aksen


Svar #19
23. oktober 2010 af teamwork (Slettet)

ok.. men hvad skal jeg gøre med konstanterne

F/m = k for konstant r og T

F/r = k for konstant m og T

F·T2 = k for konstant m og r


 


Brugbart svar (0)

Svar #20
23. oktober 2010 af mathon

ikke noget
                       men ganske enkelt konstatere
     

                      Fc er en lineær funktion
                           
                                   af       • massen
                                             • radius
                                             • T -2                                                når de øvrige variable holdes konstant
                                


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.