Fysik

Om cirkelbevægelser ???

23. oktober 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Kan nogen please hjælpe mig med denne opgave.. jeg har prøvet at lave den hele efterårs ferien men jeg kan bare ikke finde ud af det.

opgaven lyder:

I Industrien benyttes hurtige centrifuger til at adskille stoffer med forskellig densitet. For at kunne adskille stoffer med små forskelle i densitet, må blandingen udsættes for store accelerationer.

En sådan centrifuge har en radius på 0,30 m og roterer med 5000 omløb per minut.

a) Bestem centripentalaccelerationen

en metalsplint brækker af centrifugen

b) tegn en tegning der viser splintents hastighed netop når den forlader centrifugen

c) bestem splintens fart og kommenter resultatet.

Please jeg håber nogen kan hjælpe

Mvh

Ludvig

Fortsat rigitg god efterårsferie !


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af peter lind

acceleration = ω*r=v2/r. Splinten vil fortsætte ud ad tangentens retning med den fart centrifugens rand har.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2010 af mathon

a)

          ac = ω2·r = (2π·f)2·r = 4π2·((5000/60) s-1)2 ·(0,30 m) = 82.246,7 m/s2



Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2010 af mathon

se detaljer
      i

Vedhæftet fil:cirkelbevægelse_1.doc

Skriv et svar til: Om cirkelbevægelser ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.