Matematik

Aldersfordeling

23. oktober 2010 af hejhej456 (Slettet)

Alder:                               Antal:

0-19 år                           94810

20-39 år                          214995

40-59 år                          115457

60-79 år                          59404

Over 79 år                    19033

Jeg skal lave en aldersfordeling i et cirkeldiagram

Hvordan laver man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Find summen af alle personerne (samlet antal)

0-19 år    vinkelen bliver (antal 0-19)*360/samlet antal


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2010 af bolani (Slettet)

Du finder det samlede antal dvs.

94810 + 214995 + 115457 + 59404 + 19033 = Z

(0-19 år) Så skal du finde ud af hvor mange procent 94810 udgør af Z. lad os sige svaret er Y

Derefter finder du finde Y procent af 360 (gradtallet i et cirkel). Det gør du ved at sige (360/100)*Y = X

X er dermed så mange gradet 0-19 årige udgør. Det tegner du ind på et cirkel og fortsætter på samme måde.

____________________-

f.eks. 0-19 år

Det samlet er 503.699.

94810 udgør (94810/503699)*100 = 18,82 %

18,82 % af 360 er (360/100)*18,82 = 67,75 = 68

Dvs. 0-19 årige skal være 68 grader.


Svar #3
23. oktober 2010 af hejhej456 (Slettet)

Mange tak (:


Skriv et svar til: Aldersfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.