Matematik

Udregning af ligebenet trekants to ens sider - Hjælp

24. oktober 2010 af jokke223 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Har en opgave der skriver:

I en ligebenet trekant er grundlinjen 60mm og topvinklen er 27grader. Beregn længden af de to ens sider. Har tegnet trekanten, og det giver cirka 129 mm, men forstår ikke den matematiske udregning

Ville være taknemmelig hvis nogen gad at hjælpe =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af mathon

 se på en tegning:

                        s · sin(27º/2) = (1/2) · (60 mm) = (30 mm)

                        s = (30 mm) / sin(27º/2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af peter lind

Nedfæld højden fra topvinklen. Det deler trekanten i to retvinklede trekanter med den ene katete 30 mm og den modstående vinkel på 2/2 grader. Hypotenusen er den søgte side.


Skriv et svar til: Udregning af ligebenet trekants to ens sider - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.