Matematik

lokalt min. max saddelpunkt?

25. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Vi lader D betegne den halve enhedscirkelskive

D = {f(x, y) ∈ R^2 | x2 + y2  ≤1, x  ≥0} og betragter funktionen f : D → R givet ved?-->-- R givet ved f(x; y) = 4xy^2 - x^2?- x2: Argumenter for, at f har (mindst) et globalt maksimum og (mindst) et globalt minimum på D. Bestem de globale ekstrema, og angiv i hvilke punkter af D disse værdier antages.   hvordan gør jeg dette ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af mathon

find
           fx     fxx
           fy     fyy

           fxy

og opstil betingelserne for dine søgte ekstrema


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaven lidt mere konsistent.

f er en funktion på D ind i R, så det er noget vrøvl at tale om f(x, y) ∈ R^2 i begyndelsen af definitionen for D.

Der er underlige ? midt i din funktion. Der er også underlige tegn og i den mængde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af peter lind

Definitionsmængden er kompakt og f(x,y) er kontinuert. Så er der et globalt maksimum og minimum.

Find de partielle afflede og sæt dem = 0. løsningerne vil angive lokale maksima, minima samt saddelpunkter.

Undersøg desuden maksimum og minimum værdier på randen af definitionsmængen. Der kan også være global maksima og minima der.


Svar #4
26. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 har fundet noget jeg tror som er de partielle aflede:

er det :

8xy =0

4y^2-2x =0 ??

men får så kun det stationære punkt til at være 0,0 og det får jeg ikke til så meget 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af peter lind

Det kommer sandelig an på hvad funktionen er.Som nævnt i #2 er det du har skrevet meningsøst


Svar #6
26. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 funktionen er :

f(x,y) = 4xy^2-x^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2010 af peter lind

Så er dit resultat i #4 rigtigt


Svar #8
26. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 så der er kun et stationært punkt?

hvad gør jeg så med det ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du bestemmer funktionsværdien i det stationære punkt, men som nævnt i #3 skal du også undersøge funktionen på randen af D.


Svar #10
27. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 såå jeg sætter 0 ind på x's og y's plads og får funktionsværdien ?

f(0,y)=0

f(x,0)=x^2

kan dette passe men hvad gør jeg med det ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2010 af mathon

   f(x,y) = 4xy2 - x2

           fx = 4y2 - 2x
         
           fy = 8xy   
         
   da   fx ≠ fy     kan der kun være tale om et randpunkt


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. oktober 2010 af peter lind

fy= 0 <=> x=0 eller y =0

x=0  => fx = 4y2 så x=0 og fx=0 og fy=0 <=> x=0 og y=0  

y= 0 og fx=0 => -x2= 0 <=> x=0.

fx=fy =0 <=> x=0 og y=0

(0,0) er ekstrema eller saddelpunkt


Svar #13
28. oktober 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 ja det var også mit resultat..

Taak skal du have


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. november 2010 af Teazy (Slettet)

Ligger (0,0) i D?


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. november 2010 af Teazy (Slettet)

Og når man undersøger randen, sætter man bare x^2+y^2=1, løser mht. y eller x og substituerer ind i f(x,y) = 4xy^2-x^2, som man finde de globale ekstrema for?


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14 - #15

D er den halve enhedscirkelskive x2 + y2 ≤ 1 med x ≥ 0 , så (0,0) ligger på randen af D . Randen består af den halve cirkel samt liniestykket fra [0;-1] til [0;1] .


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. november 2010 af peter lind

Randen består af 2 dele nemlig x-aksen og en halvcirkel. Den første klarer du ved at sætte y = 0. Resultatet er af det er ret indlysende. Til den anden sæt x=cos(t), y= sin(t)  0 ≤ t ≤ π og find ekstrema for den funktion, der hermed fremkommer.


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. november 2010 af Teazy (Slettet)

t må vel ligge mellem pi/2 og -pi/2?


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. november 2010 af peter lind

Nej  hvis t lå i det interval vil de gælde 0≤x≤1. Kurven ligger over x-aksen så tænkt lige på definitionerne af sinus og cosinus.


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. november 2010 af Teazy (Slettet)

x^2+y^2 = 1 er den halve enhedscirkelskive, x>= 0 er vel på højre side af y-aksen?? Hvordan kan cirkelskiven så ligge over y-aksen, jeg ville nærmere sige den ligger til højre for y-aksen.


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.