Matematik

vektorer i rummet

26. oktober 2010 af Kllinky (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med den her opgave?

jeg skal  beregne vinklen mellem en af pyramidestubbens skrå siderog grundplanen, xy  (se den vedhæftede figur)

jeg kender koordinaterne til punkterne:

A = (40,0,0)    B = (40, 40, 0)    C = (0,40,0) .   D= (xD, yD, 38)   E = (xE, yE, 42)   F= (40, 28, 0) G = (xG, 28, 25) 

H = (40, 28,  22)  og Forlængelsen af pyramidestubbens skrå kanter ender i en spids,P = (20,20,80)

hvad skal jeg gøre ?


Svar #1
26. oktober 2010 af Kllinky (Slettet)

her er den vedhæftede fil

Vedhæftet fil:2010-10-26_121219.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Lav vektorerne AP og BP,    de to udspænder en af planerne. lav krydsproduktet m = APxBP så har du en normalvektor til planen.

lad n være normalvektor til xy-planen så gælder n•m = |n|*|m|*cos(v)    hvoraf du kan finde v.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

midten af BC (kaldes R), midten af linien A til det skjulte hjørne (kaldes S) for neden.


S=[(40,0,0)+(0,0,0)]/2=(20,0,0)
R=[40,40,0)+(0,40,0)]/2=(20,40,0)
P=(20,20,80)

Find vinkelen mellem RS(vektor) og RP veklor


Svar #4
26. oktober 2010 af Kllinky (Slettet)

tak fordi i ville hjælpe, men fandt selv frem til det :) på samme måde som Mette48 :) fik vinklen til 2π (radianer) dvs 90 grader


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Det passer ikke, se på tegningen. væggene står skrå, ikke lodret, derfor kan vinklen ikke være 2π, som jo er vinkelret.

har fået 97,96grader med Mettes metode. du må have en tastefejl et sted


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Ups skrivefejl   vinklen fås til 75,96 grader


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.