Studievalg og videregående studie

Læreruddannelsen- håber nogen kan hjælpe?

26. oktober 2010 af salmanta (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Jeg går nu i 2g, og efter 3g vil jeg gerne læse til lærer. Mine karakterer er meget fine i alle fag, undtagen i billedkunst, hvor jeg mindst skal have en karakter på 7, men desværre afsluttede jeg billedkunst med et 4 tal. Jeg vil gerne læse på Zahle UCC.

Hvad skal jeg så gøre nu? - Har jeg ikke andre muligheder?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Har du mulighed for at vælge billedkunst som valgfag i 3.g?


Svar #2
26. oktober 2010 af salmanta (Slettet)

Nej desværre.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Jeg mener nok, at du kan tage kurser efter gymnasiet, for at tage fag du mangler, eller forbedre dine karakterer i de enkelte fag, så du kan komme ind. Er dog ikke helt sikker.

Prøv at spørge din studievejleder, jeg er sikker på at han / hun vil kende mere til det :)


Svar #4
26. oktober 2010 af salmanta (Slettet)

Så spørger jeg min studievejleder i morgen. Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. oktober 2010 af studentum (Slettet)

Hvorfor skal du have mindst 7 i billedkunst? Du skal kun bruge din karakter i billedkunst hvis du har planer om at læse liniefaget billedkunst. Hvis du ikke er interesseret i det liniefag, så påvirker dit 4-tal bare dit gennemsnit; og hvis du ligger på bedre karakterer i alle andre fag får du intet problem med at blive optaget på zahle.

Hvis du vil læse liniefaget billedkunst, kan du sagtens tage faget efterfølgende,eller tage Mediefag B, Design C eller Kulturforståelse B, som også kan give adgang til liniefaget i billedkunst. Tager du faget efterfølgende vil det dog ikke kunne påvirke dit gennemsnit og kun tælle i forbindelse med optagelseskravene.


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. oktober 2010 af Moderatoren

"Du skal kun bruge din karakter i billedkunst hvis du har planer om at læse liniefaget billedkunst."

- Netop. Og du skal ikke have billedkunst de første par år på studiet. Og når du så skal vælge det og din karakter så ikke er god nok kan du komme til noget man kalder kompetencesamtalevurdering (Sådan cirka) og der kan du sagtens overtale din lærer til at lade dig få faget.


Svar #7
27. oktober 2010 af salmanta (Slettet)

Så behøver jeg ikke at supplere efter 3.g eller noget andet, for jeg vil gerne vælge linjefaget biologi & idræt? Mht. fagene, kan jeg så godt kun vælge to fag (biologi og idræt)?.

Nu er jeg meget lettet over at jeg ikke behøver at få 7 i billedkunst. Det var sgu godt, at jeg lige spurgte inde på SP. BTW tusind tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. oktober 2010 af Moderatoren

Nej, det tror jeg desværre ikke. Da jeg startede skulle man enten have Dansk, Matematik eller Fysik/Kemi de første 2 år.

Men vil anbefale dig at forhøre dig hos det seminarie du søger ind på. Det er nemlig forskelligt fra seminarie til seminarie.


Svar #9
27. oktober 2010 af salmanta (Slettet)

Ville det ikke være dumt at ringe til det seminarie jeg vil søge ind på nu ,da jeg først skal søge ind efter 3.g i 2012?

Eller er det det rette tidspunkt nu?


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. oktober 2010 af Moderatoren

Det er vel aldrig dumt at være på den sikre side. Du kan også bare skrive en e-mail til seminariet og spørge hvordan linjefagssammensætningen hænger sammen hos dem.

Men du kan også sagtens vente:-) Der er jo 2 år til.


Svar #11
27. oktober 2010 af salmanta (Slettet)

Jeg prøver at skrive ind til dem i morgen eller næste uge. I skal have tusind tak, fordi I besvarede mit spørgsmål :-). Nu er jeg lettet.


Skriv et svar til: Læreruddannelsen- håber nogen kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.