Matematik

HJÆLP TAK :)

26. oktober 2010 af sandrai - Niveau: 8. klasse

 hej 

jeg er igang men fsa 2006 vikingeskibe, kan ikke finde ud af opg 4.2

den hedder: 

sejldugens styrke angives som vægt uden smørelse og tovværk i gram pr m2  sejl.

smørelse 113 kg

tovværk     45 kg

 sejlet er bundet fast for oven med tov. vægt af sejl og tov er 438 kg, som skal løftes, når sejlet skal hejses op

den kraft,der skal bruges som formel 

1,2*m*9,82*r 

      r+L

K= kraften der trækkes med målt i newton

m= vægten af sejl og tov målt i kilogram

r= radius af tomlen målt i meter ( r= 21 cm)

L= længden af den del af trækstangen, der er uden for tromlen er  målt  i meter ( L= 152 cm)

HÅBER I KAN HJÆLPE MIG :S


Svar #1
26. oktober 2010 af sandrai

 har fundet ud af den :) 

men har kan ikke komme videre alligevel fordi den næste opgave står der hvor stor kraft skal der trækkes med ? 


Skriv et svar til: HJÆLP TAK :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.