Matematik

Vektor

26. oktober 2010 af Nadiakb (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Et punkt p(-3,-4) og en vektor a (1 over 2)

vektor PA= vektor minus a

vektor PB= -2 tvær vektor a

 Sidst dep opgave

C er et punkt på den linje der går gennem P og har retningsvektor a.

Bestem koordinatsættet til C i hvert af de tilfælde, hvor arealet af trekant ABC er 30.

Er der nogle der kan komme med hints til den opgave?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af peter lind

Find koordinaterne til A og B. Brug evt. en tegning til at se hvordan dette gøres. Arealet af en trekant er½*grundlinje*højde. Bruger du AB som grundlinjen betyder det at C skal ligge i afstanden 15 fra linjen, der går igennem A og B. Der er uendelig mange løsninger.


Svar #2
26. oktober 2010 af Nadiakb (Slettet)

Jeg har beregnet koordinaterne til A=(3,8) og B=(12, -16)

skal jeg finde skalaprodukt af AB for at finde grundlinjen eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af peter lind

Nej Det er ikke nødvendig; men det kan være praktisk at finde vektoren AB.  Løsningen er de punkter, der har afstanden 15 fra linjen igennem A og B. Overvej hvad slags kurve du få når alle punkter skal ligge i samme afstand fra en given linje.


Svar #4
26. oktober 2010 af Nadiakb (Slettet)

Jeg har fundet vektoren AB til (9 over -24)

Men skal jeg også tegn denne vektoren, for jeg har allerede tegnet en trekant med koordinaterne AB og Punkt P

når alle de tre punkter ligges sammen, får jeg en trekant, men..........


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af peter lind

Det er ikke ABP du skal finde men ABC. De punkter der kan bruges som C er de punkter der ligger i afstanden 15 fra linjen gennem A og B. Prøv at tegn de punkter op som ligger i afstanden 15 fra linjen.


Svar #6
26. oktober 2010 af Nadiakb (Slettet)

Har simpelthen ikke forstået denne opgave.

Jeg giver op  nu, Alligevel tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2010 af peter lind

Punkter der ligger i en fast afstand fra en linje er selv linjer. Så løsningsmængden er de 2 linjer der ligger i afstanden 15 fra den linje, der går gennem A og B


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.