Matematik

Definationsmængde & Værdimængde

28. oktober 2010 af xEmiilx (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej.

Jeg har problemer med at finde ud af hvad Definationsmængde & Værdimængde er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Euroman28

en funktion det ved du vel hvad er?

godt lad os kalde den f(x) = x + 2

Definitionsmængden er de tal du stopper ind på x's plads og f(x) det er de tal som kommer ud af at du stopper bestemte værdier for x ind.

Sagt med andre ord.

DM = input.

VM = Output.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af Sidselsn (Slettet)

Så vidt jeg husker, så er Dm de tal som x'et kan være, og Vm er de tal som resultaterne så kan være.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af Euroman28

Ja Sidsel,

Det er det jeg siger. Input og Output.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #4
28. oktober 2010 af xEmiilx (Slettet)

 @Euroman28

Ja det forstår jeg godt men når spørgsmålet lyder, hvad er difinationsmænde & værdimængde, så vil jeg jo synes at man kan sige at x kan være alle tal for det kan x jo, men der må da ligge mere i opgaven?

Og jeg forstod ikke rigtig hvad værdimængde var?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke alle funktioner, der er defineret for alle tal. For eksempel er logaritmefunktionen log(x) kun defineret for positive tal, dvs x > 0. Her vil man sige, at definitionsmængden er D = ]0;∝[

Værdimængden for en funktion er mængden af de tal, som funktionen antager. For en konstant funktion, for eksempel f(x) = k, består værdimængden V af det ene tal k, dvs V = {k}


Svar #6
28. oktober 2010 af xEmiilx (Slettet)

 #5

Mange tak, forstod bare ikke lige det sidste med f(x) = k

Jeg har fundet et sted hvor det skrives at værdimængen er = y værdien passer dette, det lyder meget logisk når difinationsmængde er = x værdierne


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, værdimængden er de tal, som funktionen frembringer. Værdimængden kaldes også billedmængden, det er billedet af definitionsmængden ved funktionen f. Jeg valgte en konstant funktion som eksempel for at vise, at værdimængden ikke nødvendigvis består af alle tal.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2010 af Euroman28

#4
 

 @Euroman28

Ja det forstår jeg godt men når spørgsmålet lyder, hvad er difinationsmænde & værdimængde, så vil jeg jo synes at man kan sige at x kan være alle tal for det kan x jo, men der må da ligge mere i opgaven?

Og jeg forstod ikke rigtig hvad værdimængde var?

Det er jo simpelt nok hvis du har en funktion f(x), defineret på interval [a,b]. Dette interval er definitionsmængden. Mens værdimængden er de tal som definitionsmængden resulter i når du indsætter a til b.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Definationsmængde & Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.