Biologi

puls og blodtryk

28. oktober 2010 af kalkunfisk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen som kan give mig en grundig og teoretisk forklaring på, hvad sammenhængen er mellem puls og blodtryk, har søgt lidt på nettet, men synes ikke rigtig jeg fik noget ud af det:/


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af roterendefisikasketten (Slettet)

Blodtryk = CO (minutvolumen = hvor meget blod hjertet pumper pr minut) * TPR (Totale perifere modstand = modstanden i karrene)

Heraf burde du kunne se en sammenhæng og samtidig indse at blodtrykket ikke kun afhænger af hvor meget hjertet pumper pr. minut...


Svar #2
28. oktober 2010 af kalkunfisk (Slettet)

desværre forstår det stadig ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af xbankaix (Slettet)

Pulsen er hvor mange gange hjertet banker om minutten, målt i bpm (beats per minute).

Blodtryk er hvor meget blod hjertet pumper, altså hvor stort tryk er på, målt i mmHg (millimetres of mercury) eller MPa (mega pascal).

De er begge vigtige hvis man skal vide hvor meget blod hjertet pumper tilsammens. Blodtryk afgør hvor meget pumpes, mens pulsen afgør hvor ofte det pumpes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2010 af roterendefisikasketten (Slettet)

#3 En værre gang sludder!!! Blodtryk er ikke et volumen, men det tryk som hjertets aktion under en given modstand giver...

Lad vær med at skrive om noget du tilsyneladende ikke har styr på...


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2010 af xbankaix (Slettet)

jaja, det sidste jeg skrev om blodtryk er sikkert noget vrøvl.

kjek ellers denne side kalkunfisk:

http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/HighBloodPressure/AboutHighBloodPressure/Blood-Pressure-vs-Heart-Rate_UCM_301804_Article.jsp

Det forklarer meget godt dit spørgsmål.


Skriv et svar til: puls og blodtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.