Matematik

Hjælp med matematik opgaver

29. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

plzz hjælp med denne opg

Nu 12.999,00

Spar 4.000,00

Før 16. 999,00

1. Hvor mange % er kameraet nedsat?

Et andet kamera er nedsat med 40% og koster nu 6.498 kr.

2. Hvad var prisen på kameraet før udsalget?

Jeg har en idé om hvordan man skal lave den men jeg er ikke sikker...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

1. Beregn forholdet mellem besparelsen og den oprindelige salgspris.

2. Den nye salgspris er (100-40)% af den oprindelige salgspris.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Før pris *besparelses% / 100 = ny pris

indsæt de værdier du kender, derved får du en ligning, som du løser

gør ligeså i 2)


Svar #3
30. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

Jeg havde også lavet den første opgave sådan var bare i tvivl...

Kan svaret så godt være 67.9960% ???

Men i 2´ern

skal man så gøre sådan ...:

2.

40 x 6498 / 100 = 2 599,2

2599,2 + 6498 = 9 097,2


Svar #4
30. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

plzz hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. oktober 2010 af mathon

                                                FØR                         NU                   BESPARELSE

                                             16.999                     12.999                 4.000

relativ besparelse =  (4.000/16.999)

relativ besparelse i pct. = (4.000/16.999)·100%                

...............

             kamera   
                                            procent              forholdstal             pris
                 før                          100                        1                           x
                 nu                            60                       0,6                   6.498 kr

                                    

                x / (6.498 kr) = 1/0,6

                x = (6.498 kr) / 0,6

    


Svar #6
30. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

Så i den første opgave skal man gøre sådan

4000/ 16999 * 100 = 23,5307959

Afrunding = 23,53%

og opg 2.

forstår ikke helt?

er det sådan..  6498 / 0,6 = 10 830

x= 10 830

10 830 / 6498 = 1,66666667
 

1 / 0,6 = 1,66666667

det er her det går galt...

er prisen før udsalget 10830?? eller hvad

hvorfor har du skrevet   x / (6498 kr) = 1/0,6 ??

plzz hjælp


Svar #7
30. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

kom nu hjælp please


Svar #8
30. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

er der ikke nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det ser ud til, at du har regnet rigtigt.


Svar #10
31. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

Er du helt sikker??

Hvad skal jeg gøre i opg 2?


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Se hjælpen i #1 og svaret i #5 og #6.


Svar #12
01. november 2010 af Marianne271 (Slettet)

Ja men forstår ikke forklaringen på nr. 2 ???

plzz nogen der kan en anden forklaring?


Skriv et svar til: Hjælp med matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.