Matematik

Ligninger :s

31. oktober 2010 af 1234564 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa.. Jeg har nogle ligninger jeg skal løse, og jeg er bare fuldstændig lost!

Det gælder bl.a. disse:

1. √x + 24 = 33
2. √y = 6
3. a/7 = 6
4. 3y + 3 - 5y + 2y = 3 - y + 16

Er der nogle, der kan hjælpe? For forstår ikke hvad man skal gøre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

√x + 24 = 33
33-24 = √x
9 = √x
9 = √81
 

x = 81


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

- det er samme princip i nr. 2.
I første omgang skal du få den ubekendte til at stå alene på den ene side af lighedstegnet - hvis du starter med det, så tror jeg bedre du kan se meningen i det :-)


Svar #3
31. oktober 2010 af 1234564 (Slettet)

Okay, tak.:)
Så altså kan det godt passe, at i nr. 2 er x = 36?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

Jeps :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

 - lige udover at du skal finde y - men jo ellers er det rigtigt. :-)


Svar #6
31. oktober 2010 af 1234564 (Slettet)

Haha ja, ups :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

 . Men forstår du princippet i det? :-)


Skriv et svar til: Ligninger :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.