Matematik
hjælp til en matopg.
13. april 2005 af
cs (Slettet)
Hej er der nogen der vil hjælpe med følgende to opg.
1) en funktion f er løsning til differentialligningen
dy/dx=(2*kvdr(y))/(x+2)
bestem forskrift og definitionsmængde.
int 1/(2*kvdr(y))dy=int(x+2)dx
mit problem er at integrere dy og evt definitionsmængde.
2) jeg har givet en linje
l: (x,y,z)=(2,6,-4)+t(4,-3,-1)
p(2,3,0)
så skal jeg finde afstanden fra punkt til linje, men er i tvivl om hvordan jeg finder PoP vektoren.
håber nogen kan hjælpe.
1) en funktion f er løsning til differentialligningen
dy/dx=(2*kvdr(y))/(x+2)
bestem forskrift og definitionsmængde.
int 1/(2*kvdr(y))dy=int(x+2)dx
mit problem er at integrere dy og evt definitionsmængde.
2) jeg har givet en linje
l: (x,y,z)=(2,6,-4)+t(4,-3,-1)
p(2,3,0)
så skal jeg finde afstanden fra punkt til linje, men er i tvivl om hvordan jeg finder PoP vektoren.
håber nogen kan hjælpe.
Svar #1
13. april 2005 af Duffy
1)
y(x) = [ln(x+2)]^2
Dm:
x+2>0 , x > -2
altså mængden ]-2;uendl.[
Duffy
y(x) = [ln(x+2)]^2
Dm:
x+2>0 , x > -2
altså mængden ]-2;uendl.[
Duffy
Svar #2
13. april 2005 af cs (Slettet)
har svært ved at se hvordan du kommer frem til 1)
da jeg har problemer med at integrere
1/(2*kvdr(y)) ville mene den blev
ln(2*kvdr(y)) og kan du evt. hjælpe med hvordan jeg finder PoP vektoren
da jeg har problemer med at integrere
1/(2*kvdr(y)) ville mene den blev
ln(2*kvdr(y)) og kan du evt. hjælpe med hvordan jeg finder PoP vektoren
Skriv et svar til: hjælp til en matopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
