Fysik

Ethanol

01. november 2010 af Berken (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Ethanol består af grunstofferne hydrogen (H), Carbon (C) og oxygen (O). I min rapport har jeg fået af vide, at jeg skal finde ud af hvad valensen for disse grundstoffer er? Jeg forstår ikke selve spørgsmålet. Er der nogle, der kan hjælpe mig med hvad "valens" betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af mathon

i dette tilfælde:

valensen = det antal uparrede elektroner, som et grundstof kan "byde ind med" i kemiske reaktioner =
                      8 - antal elektroner i yderste skal for grundstofferne O og C. Pr definition har H valensen 1

                           stof           elektroner

                             H                   1

                             O             8-6 =

                             C             8 - 4 = 4


Svar #2
01. november 2010 af Berken (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.