Studiebolig

Skal flytte til Kbh til sommer - Hvordan?

01. november 2010 af Mathiasvalsgaard (Slettet)

 Hey there :-D

Jeg er ved at kunne ane studentereksamen i horisonten, og derfor er jeg så småt begyndt at kigge på mulighederne for bolig under mit kommende studie i hvad der nok bliver København. Men nøøj hvor er det svært! Der er noget der er meget ringe, og noget der lyder for godt til at være sandt, nogle hjemmesider der virker reelle men kedelige, og andre der virker useriøse men ret fancy..

Derfor ville jeg høre om der er nogen af jer, der har nogle GODE tips/links i forbindelse med at finde bolig i København? 

Jeg er næsten overbevist om at jeg ikke er kollegie-typen, så lejligheder vil klart være at foretrække. 

På forhånd tak for svarene :)

Mathias


Svar #1
01. november 2010 af Mathiasvalsgaard (Slettet)

 Scratch that, kollegier er (efter en lille omgang research) mere end fint :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2010 af klotte (Slettet)

Bare sådan lige for at få dine drømme ned på jorden.

Det er ikke muligt at finde en lejlighed til under 5-8000 kr om måneden - så selv om d synes du er typen til lejlighed ? så spørger jeg om du har råd...... ?

Du får også andre udgifter- mad, transport, forsikring, medieskat, læge, tandlæge, bøger, fornøjelser tøj/sko , telefon osv.

Søg på find.bolig.dk og skriv dig op til kollegie- langt det sjoveste og billigste


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2010 af Jonasivy (Slettet)

For det første er det godt du er tidligt ude. Med de store årgange uddannelserne oplever i øjeblikket, er det en god idé at være tidligt ude.

Bor du tæt nok på København til at kunne tage imod en lejebolig i foråret hvis du fik den tilbudt, samtidigt med at du fortsætter med dine studier på dit gymnasium?

Hvis du gør, giver det dig helt klart en fordel at du kan søge bolig nu, inden alle de andre "vågner" og også søger mod universitetsbyerne.

Der er mange gode kollegier, også andre end Egmont og Rigshospitalets kollegium (de er fantastiske, men man skal nok søge ind flere steder end der, da det er svært at komme ind).

Har du en eller flere venner du ved du kan bo sammen med, giver den bedre mulighed for at betale en høj husleje også flere chancer når du søger bolig.

Derudover, er det som du selv skriver en god idé at holde øje med snyd. Faktisk bliver mere end hver 10. studerende snydt når de søger bolig i København.

Du kan også kigge forbi på www.Veribo.dk, en boligside som starter til foråret og som er lavet med det formål at unge og studerende skal kunne finde deres næste bolig, gratis og sikkert.

Jeg står selv, blandt flere andre, bag initiativet, da flere udlejere forsøgte at snyde mig da jeg skulle til byen og læse.

Jeg håber at du kunne bruge det til noget.

Held og lykke med din boligjagt.

Mvh

Jonas


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2010 af Liora (Slettet)

Den byens biligste husleje er at finde på Grønjords kollegiet på (vest!)Amager. Det ligger centralt i forhold til metro (DR byen) og Amagerbrogade, og det tager 10-15 at cykle til Christianshavn (kommer selvfølgelig an på tempoet).

Det er ikke så pænt at se på (beton-80'er), men jeg synes der er en rigtig god stemning! Har boet der i 4 år, på 3 forskellige gange. Desuden har de dks største kollegiebar :p (billigt). Er dog flyttet nu, da jeg fik lidt for meget af fælleskøkkener. Men det kan man vel ikke undgå, hvis man vælger at bo på kollegie.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2010 af pige24 (Slettet)

Det koster ikke penge at gå til læge i Danmark


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. november 2010 af badooo (Slettet)

#5

Nej, men det man får ud af et lægebesøg er ikke altid gratis.

#0

Du skal skrive dig op alle steder. Gør du det nu er der faktisk mulighed for, at du når at få tilbudt noget omkring til sommer. Hvis du vil have en lejlighed af en art kommer du ikke til at bo i centrum af kbh, da de

1) er pisse dyre at bo i

2) er svære at komme ind i pga. de er så eftertragtede

Du kan evt. komme til at sidde i en "rigtig" lejlighed på ca. 30m^2 for ca. 3k med alt betalt, men så bliver det i de billigere kommuner i storkøbenhavn, dvs. Ishøj, Albertslund osv. Ungdomsbolig.dk kan henvise dig til de forskellige kommuner boligforeningers hjemmesider. De fleste går dog gennem findbolig.nu

Vær opmærksom på at indskud+forudbetalt husleje sagtens kan ryge op i 15-20k.


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. december 2010 af siflin (Slettet)

Skriv dig op til alle kollegier som du kunne väre interesseret i. Dette kan du göre paa kollegierneskontor.dk. Derudover tror jeg det letteste for dig nok vil väre at finde et värelse i en delelejlighed. Det er vel saadan de fleste studerende bor. Hvis man er nogenlunde opmärksom, kan man godt finde noget paa dba.dk, men betal aldrig noget för du har en kontrakt. Hvis du faar tilbudt en luksuslejlighed i centrum for ingen penge, men den betingelse at du bare lige overförer 20.000, saa er det nok snyd.

Ellers er boligportal.dk ogsaa et fint sted, det koster bare desvärre penge at faa kontaktoplysninger der.

Den bedste maade at faa et sted at bo paa er som regel at sprede rygtet til ens venner og bekendte at man leder efter noget. Naar man kender nogen der kender nogen kan det som regel lade sig göre. Desvärre er det ofte saadan boligmarkedet fungerer.

De fleste studerende kan overleve med et lille studiejob og en husleje paa ca 2500-3000.


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. december 2010 af siflin (Slettet)

Og saa lige en tilföjelse: hvor er Veribo.dk et fantastisk initiativ!


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. december 2010 af Moderatoren

Hvilke boliger bliver man tilbudt Signe?

Bliver man spammet til med alle mulige slags eller hvorledes?


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. december 2010 af Jonasivy (Slettet)

 #8

Tak for den venlige bemærkning.

#1

Derudover, er det værd at undersøge om de hjemmesider du skriver dig op på har et krav om at man tager imod de boliger de tilbyder dig såfremt man ønsker at beholde sin plads i rækken.

På nogle sider kan det ikke betale sig at skyde med spredehagl da du så risikerer at få tilbud som du, i forhold til andre boliger du har skrevet dig op til, egentlig ikke er interesseret i og derved kommer bagest i rækken igen. Derimod bør du, på disse sider, begrænse dig til at skrive dig på til de boliger du ved at du ville sige ja til hvis du fik tilbuddet.
 


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. december 2010 af Moderatoren

Nå havde ikke lige læst hele tråden.

Jonas, kan du svare på mit spørgsmål? Kan man ikke sætte nogle kriterier på de boliger man vil have tilbudt?


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. december 2010 af Jonasivy (Slettet)

#11

Jo det kan man de fleste steder (efter område oftest). Andre steder kan man oprette "boligagenter" hvor man selv kan indtaste sine kriterier, og får derved kun besked når tilbuddet matcher dine præferencer.

Se evt. her: http://venteliste.findbolig.nu/wait_find_residence.asp?id=7586234D-EC69-4BCD-85B7-3CE16930879B&forcelanguage=1

Der skriver du dig op til boliger, og får så besked hvis de bliver ledige og du er først i rækken.

Se også her:http://www.boligbutikken-for-ht.dk/ (Selvom man først hopper på nu, kan man godt nå at få tilbudt noget)


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. december 2010 af Moderatoren

Okay.. Men nu spørger jeg ind til den side som du er bag?


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. december 2010 af Jonasivy (Slettet)

#13

Ah, beklager.

Ja det kan man, både efter pris, beliggenhed, type mv., så du helt selv kontrollerer hvilke boliger du får sent til dig.


Brugbart svar (1)

Svar #15
02. december 2010 af Moderatoren

Okay:-)

Men først fra foråret?


Brugbart svar (1)

Svar #16
02. december 2010 af Jonasivy (Slettet)

 #15

Ja, først i det nye år, så vi kan få alt det med på siden som boligsøgende har brug for, og har svært ved at finde på andre sites.


Skriv et svar til: Skal flytte til Kbh til sommer - Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.