Matematik

Beregning af areal

01. november 2010 af elissa92

Jeg har lavet opgave 1. Så jeg kender koordinaterne til alle punkterne. Men jeg går i stå i opgave 2. Indtil videre har jeg kun beregnet arealet af tagfladen ABC, og kan ikke komme videre.

Koordinaterne er:

A = (1,5;0;0)   B = (0,582; -1,008; 1,008)           C = (0;0;4,5)           D = (0,75; -1,299; 0)

Håber jeg kan få hjælp.


Svar #1
01. november 2010 af elissa92

Og her har jeg filen


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2010 af mette48 (Slettet)

Hvad er det for en tagflade du gerne vil have beregnet arealet af?


Svar #3
01. november 2010 af elissa92

Altså den samlede areal af tårnets tag. Tårnet er det, der er bygget halvt inde i bygningen


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af mette48 (Slettet)

Da jeg ikke mener dine punkter er rigtigt beregnet, tror jeg ikke jeg kan hjælpe dig. Beklager.


Svar #5
01. november 2010 af elissa92

Det er de. For punkterne har jeg brugt i den første opgave, som jeg fik rigtigt. Min lærer har også godkendt den første opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2010 af mette48 (Slettet)

OK jeg har ikke oplysningerne om den første opgave, så jeg tager nok fejl.


Svar #7
01. november 2010 af elissa92

Skal jeg uploade den?


Svar #8
01. november 2010 af elissa92

Men jeg tror ikke, du får brug for det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg finder

A = (1,5 ; 0 ; 0) .... D = -1,5 ; 0 ; 0)   .... E = (0 ; 0 ; 4,5)

B = (0,585 ; -1,014 ; 0,989) , C = (-0,585 ; -1,014 ; 0,989)


Svar #10
01. november 2010 af elissa92

Det er sådan jeg har gjort..

Men hvis, vi nu tager udgangspunkt på, at de resultater, jeg har fået er rigtige, hvordan laver man så opgave 2?

Vedhæftet fil:Mathcad - tårn.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der er jo ingen mening i at lave en opgave med et forkert udgangspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. november 2010 af mette48 (Slettet)

#9 det ligner meget mere de resultater jeg ville forvente.

Jeg ser heller ingen mening i at fortsætte med forkert udgangspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Tårntaget består af 6 trekanter, hvoraf de tre på ydersiden er kongruente, og hver af dem er en ligebenet trekant, hvis sider er kendt eller kan beregnes. Trekant BCE er også en ligebenet trekant hvis sider kan beregnes ud fra de (korrekte) koordinater. Endelig er trekanterne ABE og DCE to kongruente trekanter, hvis sider kan beregnes ud fra de (korrekte) koordinater, og dermed kan arealerne af de 6 trekanter i tårntaget beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Efter at kigget lidt nærmere på opgaven finder jeg koordinaterne til de 5 punkter, med alle længdeenheder i m:

A = (1,5 ; 0 ; 0) .... D = (-1,5 ; 0 ; 0) .... E = (0 ; 0 ; 4,5)

B = (0,581993 ; -1,00804 ; 1,00804) , C = (-0,581993 ; -1,00804 ; 1,00804)

Skotrenderne har længderne

|AB| = 1,69559, |BC| = 1,16399, og |CD| = |AB| = 1,69559 , med samlet længde |AB|+|BC|+|CD| = 4,55517

Bukningsvinklen mellem skotrenderne findes som vinklen mellem vektorerne BA og BC , dvs

cos(v) = -0,54141 og dermed v = 122,7795º

Endelig findes tårntagets areal ud fra fremgangsmåden i #13:

3 ligebenede trekanter hver med areal     3,5128
1 ligebenet trekant EBC med areal            2,1153
2 trekanter ABE og ECD hver med areal   2,7259
Samlet areal af tårntaget                         18,1055 m2


Svar #15
02. november 2010 af elissa92

Okay, nu kan jeg godt se at mine koordinater er forkerte. Det har jeg rettet. Men jeg får stadig et forkert resultat. Jeg tror, at normalvektoren til nα er forkert. Jeg uploader lige opgaven


Svar #16
02. november 2010 af elissa92

Her

Vedhæftet fil:Mathcad - tårn.pdf

Svar #17
02. november 2010 af elissa92

Nej nu har jeg fundet ud af det :)


Svar #18
02. november 2010 af elissa92

Det, der så går galt, er den anden opgave :s

Jeg får ikke den samme areal, som du gør.

Hvordan gør du?


Svar #19
02. november 2010 af elissa92

Altså det jeg tænker på, det er, om man kan bestemme arealet af en trekant, ud af tre kendte punkter?

Hvis man kan, hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#19

Ja, man kan bestemme arealet af en trekant ud fra de tre sidelængder a, b, c, f.eks. ved brug af Herons formel.

T = √(s(s-a)(s-b)(s-c)) ,

hvor s = (a+b+c)/2


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.