Fysik

Hjælp?

02. november 2010 af monalise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spændingsforskellen mellem polerne i en stikkontakt måles med et voltmeter til 226 V. Der tilsluttes en 2000 W varmeovn til kontakten, og spændingsforskellen mellem polerne er nu 222 V.
Beregn stikkontaktens indre modstand.
 

Nogle der kan hjælpe med denne opgave, ved ikke lige hvordan jeg skal gribe den an?

Ville bare være dejligt:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af mathon

                         Ri = ((226 - 222) V)2 / (2000 W) = 0,008 Ω = 8 mΩ


Svar #2
02. november 2010 af monalise (Slettet)

Tusind tak!

Hmm er det min facitliste der er noget galt med, for den vil have det til at være 0,44 ohm?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af kieslich (Slettet)

når du måler uden belastning er den elektromotoriske kraft lig med polspændingen E = Upol = 226 V.

Varmeapperatets effekt P = U*I = 2000W   =>  I = 2000W/222V.

E -Ri*I = Upol   =>    Ri = ( E-Upol )/I   = (226V - 222V)/(2000W/222V) = 0.44Ω


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2010 af mathon

Ja
   det var for forhastet  :-)


Skriv et svar til: Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.