Fysik

elkedel

02. november 2010 af kalokdk (Slettet)

 Autokedel, dvs. en 12 volt kogekande, der kan tilsluttes cigartænderen i en bil.
på pakningen, den blev leveret i,oplyses, at den bruger 125 W, og at cigartænderen bør være sikret med en 15 amperes sikring.

c) hvor lang tid tager det at opvarme 0,4 liter vand fra 20 grader til 100 grader?

håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af peter lind

P*t = m*c*ΔT  hvor P effekten, t tiden c vands specfikke varmefylde og ΔT er temperaturstigningen.

Det bemærkes at det forudsætter at al energien går til opvarmning af vandet, hvilket er højst tvivlsomt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2010 af keg (Slettet)

vands varmefylde cv=4,18 J/gK

 E=P*t

Q=cv*m*Δt

E=Q

find t (sek)

 og så er det din tur


Svar #3
02. november 2010 af kalokdk (Slettet)

 hvad er mit m ?


Svar #4
02. november 2010 af kalokdk (Slettet)

 altså jeg skriver


Q=cv*m*Δt

4,18 * 0,4 * 80 = 133,76,
og hvordan kommer jeg så videre??


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2010 af keg (Slettet)

m=massen af vandet


Svar #6
02. november 2010 af kalokdk (Slettet)

 så er det 0,0004 ?

og hvordan skal jeg så komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2010 af keg (Slettet)

125*t=4,18*400*(100-20)

find t


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. november 2010 af mathon

                                      el-energi                            indre energi i vand
 
                                            P·t                    =                m·c·ΔT

                                 (0,125 kJ/s)·t               =          (0,4 kg)·(4,186 kJ/(kg·K)·((100-20) K)

                                 (0,125 kJ/s)·t               =                 133,952 kJ

                                                     t               =                 (133,952 kJ) / (0,125 kJ/s) = 1071,62 s ≈

                                                                                                             17 min 52 sek


Svar #9
02. november 2010 af kalokdk (Slettet)

Tusind tak :) !


Skriv et svar til: elkedel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.