Fysik

Bremsens kraftmoment

03. november 2010 af z92 (Slettet)

Hejsa,

Jeg har et massivt metalcylinder med en radius på 0,7m, og en vægt på 240 kg. Den drejer 150 omdr/min.

Rotationsenergi = 7256J

Nu skal jeg så forestille mig en bremse der er kraftig nok til at bremse cylinderet til stilstand i løbet af 1/4 omdrejning, og finde dens kraftmoment (jeg skal gå ud fra dette er konstant). Jeg har leget med formlerne:

M = r*F

A = M * vinkel (i radianer)
 

men uanset hvad jeg kan jeg ikke få resultatet som skal være 4621Nm.

Nogen der kan hjælpe? :)


Svar #1
03. november 2010 af z92 (Slettet)

Jeg har også prøvet:

M = r*F*sin(vinkel)  --> M = 0,7*7256 * sin(90) = 5079,2


Svar #2
03. november 2010 af z92 (Slettet)

Nå, der var ikke den vilde respons... Jeg må ned og straffe mig selv på toilettet


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af Bombadil (Slettet)

Se om følgende giver mening...

A=F*s, s=2*pi*r/4,

A=7256J

M=r*F

M=r*(A/(2*pi*r/4))


Svar #4
03. november 2010 af z92 (Slettet)

Forstår ikke hvor du får s = 2*pi*r/4 fra :/ Den formel står ikke i min fysikbog

Ændring: Jo hov, det står der, men lidt kryptisk. Men skal man ikke altid regne vinkler i radianer?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2010 af Bombadil (Slettet)

Arbejde = kraft gange strækning

s=strækning.

Så den strækning som kraften skal virke på er 1/4 af omkredsen af cylinderen


Svar #6
03. november 2010 af z92 (Slettet)

Nå, på den måde. Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Bremsens kraftmoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.