Matematik

Potensregning

06. november 2010 af xlb (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er helt lost i dette regnestykke, da den ene eksponent er negativ, hvad er det så lige man gør?
Håber en kan hjælpe! :)
 

(1/5)-2 * (1/5)4 = ?

 

/ = brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2010 af PeterValberg

bruger potenreglerne som sædvanlig, - når rodtallet er det samme kan man ved multiplikation "bare" addere eksponenterne:

(1/5)-2 · (1/5)4 = (1/5)-2+4 = (1/5)2 = 12/52 = 1/25

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. november 2010 af xlb (Slettet)

Super, det var jeg i tvivl om man bare kunne..
Tusind tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2010 af PeterValberg

det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.