Fysik

bevægelsesmængden ??????

06. november 2010 af NejIkkeIgen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej !
Er der nogen der lige hurtigt kan fortælle mig hvordan jeg kan løse nedenstående opgaver og eventuel se på den opgave jeg har løst. Vil være meget taknemlig :-)


Opgave 3.1
a) er løst
b) Massen af slæde og skytte er tilsammen 66,5 kg, beregn størrelsen af den bagudrettede hastighed, som slæden med skytte og riffel får ved affyring, hvis skytten holder fast om riflen.

Opgave 3.2
To vogne med masserne m1=0,30 kg og m2=0,50 kg kører mod hinanden på en friktionsfri kørerbane og støder sammen med hastighederne u1=2,0 m/s og u2= - 0,2.
Hastighederne af de to vogne efter sammenstødet måles til V1= - 3,0 og v2=1,0 m/s

a) beregn bevægelsesmængden for hver af de to vogne:
Pfør=m1*v1
0,30 kg*2,0 m/s=0,6 N*s
Og
Pfør = m2* v2
0,50 kg *(-2,0m/s)=-1 N*s

b) beregn bevægelsesmængden for hver af de to vogne efter stødet og undersøg, om den samlede bevægelsesmængde er bevaret.
Er det den her formel som jeg skal bruge: m1*u1+m2*u2=m1*v1+m2*v2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2010 af Argus (Slettet)

Nu skriver du ikke hvad 3.1 a er, men jeg går ud fra at du har fundet impulsen af en kugle? Når kuglen bliver affyret skal der gælde impulsbevarelse. Det vil sige at slæden og skytten får den samme impuls som kuglen, dog bagudrettet. Benyt impulsen og massen til at beregne hastigheden.

I 3.2 har du beregnet impulsen før. Gør det samme for impulsen efter og sammenlign. Ja du skal sammenligne de to udtryk du har i din ligning. Du er dog ikke sikker på at der gælder = (impulsbevarelse), det er hvad du skal undersøge.

Impuls = bevægelsesmængde


Skriv et svar til: bevægelsesmængden ??????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.