Fysik

Hjælp omkring inertimoment

06. november 2010 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har vedlagt "problemet" som en word fil.

Teksten som er i filen er på engelsk og er et uddrag fra min lærebog (4 linjer). Er der en venlig sjæl derude, som gider at skære det ud i pap for mig, og fortælle, hvad der egentlig menes med uddraget.

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Inertimoment.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2010 af peter lind

Den siger at der er to løsninger til ligningssystemet  da tan(2α)  = tan(2α+π). Forskellen mellem de 2 løsninger vil være π/2. Den ene løsninger angiver den akse, der har maksimum inertimoment og den anden den akse, der har minimum inertimoment.. Akserne kaldes "principal"  akser. Jeg er ikke sikker på hvordan dette skal oversættes muligvis hovedakser.


Svar #2
06. november 2010 af turk89 (Slettet)

"Hovedakser" lyder rigtigt, da det er et overordnet begreb for maksimum og minimum. Det jeg ikke helt forstår er, hvad der menes med to løsninger til ligningssystemet. Kan du lave et eksempel, så jeg kan se, hvad det helt betyder?

Hvad ville du sige, at facit var til, hvis Ix = Iy = 46081 og Ixy = -27284?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2010 af peter lind

Ix=Iy er ikke helt godt da du så skal dividere med 0. Hvis tan(2α) =1 vil du få 2α = π/4 eller 2α = 5π/4 <=> α = π/8 eller α = 5π/8


Svar #4
06. november 2010 af turk89 (Slettet)

Det var tilfældet i et eksempel vi havde i klassen, og endte med facit +/- π/4. Det forstår jeg ikke.


Svar #5
06. november 2010 af turk89 (Slettet)

En anden ting er, hvordan følgende kan være sandt: tan(2α) = tan(2α+π)

Hvis du sætter α lig et vilkårligt tal, så giver det jo ikke det samme? Eller er det mig der ikke forstår udtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2010 af peter lind

Jo det giver det samme tangens funktionen er periodisk med perioden π. Prøv at slå op på din lommeregner.


Svar #7
06. november 2010 af turk89 (Slettet)

Hvis vi eksempelvis sætter α lig 20,

så giver det ikke samme: tan(2*20) = tan(2*20+π)

(false siger lommeregneren)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2010 af peter lind

Du skal passe på med om du regner i radianer eller i grader. Bruger du grader er perioden 180º


Svar #9
06. november 2010 af turk89 (Slettet)

Ja, du har ret.

Kan du gennemskue, hvordan vi fik vores resultat som jeg har skrevet i #4?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. november 2010 af peter lind

Hvis du lader Iy-Ix være meget lille men positiv vil du få at 2α ≈ π/2 Hvis den havde været negativ vil du få 2α ≈ -π/2


Svar #11
06. november 2010 af turk89 (Slettet)

Ja, det er rigtigt. Hvis man konstant tænker sådan, og aldrig ender med nul i nævneren, så betyder det altså, at tan(2α) aldrig kan blive nul?


Svar #12
06. november 2010 af turk89 (Slettet)

Hvilke maks og min værdier er det egentlig, der findes? Er det Ix, eller Iy, eller noget helt tredje?


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. november 2010 af peter lind

Det er inertimomenter. Inertimomentet er afhængig af hvilken akse du  bruge til at beregne  den.


Skriv et svar til: Hjælp omkring inertimoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.