Matematik

problemregning

07. november 2010 af fievangg (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg plejer normalt ikke at have problemer med problemregning, men denne her gang kan jeg åbenbart slet ikke tænke, så jeg håber at i kan hjælpe. opgaven lyder sådan her:

julie, kristina og pernille skal dele 300 kr. julie skal have 3 gange så meget som pernille og kristina skal have 50 kroner mindre end julie.

håber virkelig at i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af mathon

                    

                                        Julie            Kristina             Pernille           i alt
                                         3x                3x-50                  x                  300

hvoraf

                                        3x  +  (3x-50)  +  x  =  300


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 3x + (3x-50) + x = 300

3x + 3x - 50 + x = 300

7x= 300+50

x=350/7

x=50

dvs. at julie skal have 150kr Kristina 100 og pernile 50.


Svar #3
07. november 2010 af fievangg (Slettet)

1000 tak vidste ikke at man kunne regne problemregning på den måde, tak :)


Skriv et svar til: problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.