Biologi

biologi - Hjælp!!

08. november 2010 af Hoxiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey derude.

Jeg har et spørgsmål der hedder "Hvordan kan det forklares at genet kun koder for 1480 aminosyrer, når det består af 250 kilobasepar"

jeg mener selv at det har noget at gøre med introns. At genet indeholder mange introns, hvilke vil sige at der er mange gentagelser i genet og derfor ikke ret mange aminosyre der kan gode for noget. 

Men jeg forstår bare heller ikke helt. Den siger kun koder for 1480 aminosyre ? hvor mange burde den da have kodet for ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2010 af -Linda- (Slettet)

250 kilobasepar = 250000 basepar

3 basepar = 1 aminosyre

Ergo burde de 250kilobasepar kode for 250000/3 = 83333 aminosyrer

OK?

Ja introns er helt sikker en del af dit svar, men det kan også sagtens være at dit start-codon ligger langt henne i sekvensen, og derfor bliver de første mange basepar ikke translateret


Skriv et svar til: biologi - Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.