Matematik

andengradsligning MAT A

08. november 2010 af Mini-S (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man rykker rundt på i anden håber på hjælp.

Jeg skal have rykket alle y'erne på den anden side, men kan ikke huske reglen for det.

6x^2-12x+4y^2+16y+10=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af mathon

                  formlen for en ellipse

                  (x-1)2/(√(2))2   +  (y+2)2/(√(3)) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2010 af mette48 (Slettet)

6x^2-12x+4y^2+16y+10=0           træk 4y2+16y fra på begge sider af = så ender yerne på højre side af =

Er du sikker på, at det er den måde du skal løse opgaven på?

det lignger formelen for en cirket/elipse i et koordinatsystem.

6(x2-2x)+4(y2+4y)+10=0                 omskrives til

6((x-1)2-1)+ 4((y+2)2-4)+10=0

6(x-1)2+4(y+2)2-6-16+10=0

6(x-1)2+4(y+2)2=12

(x-1)2/2+(y+2)2/3=1              som er en elipse


Skriv et svar til: andengradsligning MAT A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.