Matematik

Bestem nulpunkter for funktionen f(x) = x^3-12x

08. november 2010 af sadu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem nulpunkter for funktionen f(x) = x^3-12x


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af ramme2 (Slettet)

sæt f(x) = 0    Du kan også dividere med x på begge sider af lighedstegnet. Dermed får du en ret simpel ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2010 af PeterValberg

f(x) = x3 -12x

brug nulreglen:

f(x) = 0
x3 -12x = 0
x(x2 - 12) = 0
x = 0   ∨   x2 - 12 = 0  (nulreglen)
x = 0 ∨ x2 = 12
x = 0 ∨ x = √12  ∨  x = -√12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. november 2010 af sadu (Slettet)

hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2010 af mathon

                  f(x) = x3-12x = x(x2-12) = x(x2-(√(12))2) = x(x-√(12))(x+√(12)) = x(x-2√(3))·(x+2√(3))

                  f(x) = x(x-2√(3))·(x+2√(3)) = 0

brug nulreglen


Svar #5
08. november 2010 af sadu (Slettet)

skal jeg ikke først differentiere?


Svar #6
08. november 2010 af sadu (Slettet)

Mathon, det du har skrevet giver overhoved ikke mening :S


Svar #7
08. november 2010 af sadu (Slettet)

for mig...


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2010 af PeterValberg

# 6 det Mathonhar skrevet i #4 giver sådan set god mening og er faktisk det samme, som jeg finder frem til i #2 bare udtrykt på en anden måde

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
08. november 2010 af sadu (Slettet)

Nu forstår jeg det.... tusind taaak :)


Skriv et svar til: Bestem nulpunkter for funktionen f(x) = x^3-12x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.