Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Udregning af Gromk

08. november 2010 af joffen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med en opgave i faget investering og finansiering på AU i finansiel rådgivning og må indrømme at nogle ting fra HHX er lidt rustne :)

Jeg har brug for at beregne mig frem GROMK, som gøres ved at differentiere dette udtryk: 150.000 + 50X + 1/400X2

Nogen, der kan hjælpe mig med dette???? - har FULDSTÆNDIG glemt hvordan man gør :-S


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. november 2010 af ramme2 (Slettet)

menes der 1/(400*x2)  eller (1/400)*x   begge differentieringer er nemme


Svar #2
08. november 2010 af joffen (Slettet)

I opgaven står den som en brøk, med X2 lige ud for brøkstregen - så er jeg ikke sikker på hvad forskellen er på de to udtryk ?????


Svar #3
08. november 2010 af joffen (Slettet)

Øvrige oplysninger i opgaven er

P=150 - 1/100x

=> GROMS: Dobbelt hældning af P = 150 - 1/100x   ->  150 - 1/50 x

Hvis det kan hjælpe???????? :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
08. november 2010 af ramme2 (Slettet)

f(x) = 150.000 +50x + (1/400)*x2       =>   f'(x) = 50 + (1/400)*2*x2-1    

=>   f'(x) = 50 + (1/200)*x   


Brugbart svar (2)

Svar #5
08. november 2010 af ramme2 (Slettet)

Jeg kan kun finde den differentialkoefficient du efterlyste. Jeg kan ikke finde ud af #3. Jeg ved heller ikke hvad det er du skal finde. På lavere niveauer (som det jeg befandt mig på da jeg havde virksomhedsøkonomi)  er det ofte grænseomsætningen- grænseomkostningerne   (GROMS-GROMK) man skal finde.      Men sandsynligvis er der en anden der kan hjælpe.


Svar #6
08. november 2010 af joffen (Slettet)

Jeg skal bruge det til at finde optimalpunktet imellem GROMS og GROMK :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
08. november 2010 af ramme2 (Slettet)

Nej jeg kan ikke hjælpe. Jeg kan dog huske at vi satte GROMS=GROMK udifferentieret når vi skulle finde optimalpunktet på merkonom (det svarer til virksomhedsøkonomi B).  Det er det punkt hvor virksomheden har den den optimale produktion og opnår det største dækningsbidrag.


Svar #8
08. november 2010 af joffen (Slettet)

Tak for forsøget :)


Brugbart svar (3)

Svar #9
09. november 2010 af Henriksorensen (Slettet)

Jeg sad og undrede mig over betegnelserne GROMK og GROMS. Men så vidt jeg kan forstå på jer, er der tale om MC henholdsvis MR. Så de må kunne oversættes til grænseomkostninger og grænseomsætning, hvilket da også giver mening nu, hvor jeg kigger på det. :)

Din GROMS fremkommer ved at finde produktet af P og x således

P=150+(1/100)x

TR=150x+(1/100)x^2 (denne har I vel også et sjovt dansk navn til?)

og differentiere

GROMS=150-(1/50)x.

Virksomheden ønsker da at finde punktet, hvori GROMS=GROMK, hvorfor du har, at

50+(1/200)x=150-(1/50)x <=> (1/200)x=100-(1/50)x <=> (1/200)x+(4/200)x=100 <=> (5/200)x=100 <=> x=4000.


Skriv et svar til: Udregning af Gromk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.