Kemi

Mængdeberegning i kemi

09. november 2010 af løkkego (Slettet) - Niveau: A-niveau

Temperaturen antages at være 150c og trykket antages at være 1,00 bar.

b) beregn rumfanget af den mængde oxygen, som er nødvendig for at forbrænde 100 g ethanol.
 

Mit spørgsmål er så: hvad for en formel skal jeg bruge her ?

MvH Nanna


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2010 af NejTilSvampe

idealgasligningen.  n = p*V / R*T


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2010 af mathon

                                                                        C2H6O (l)  +  3O2 (g)   →   2CO2 (g)  +  3H2O (g)
ækvivalente stofmængder i mol:                                    1                 3
ækvivalente stofmængder i mol::                                2,171         6,512

    indsat i

                            V = (n·R·T)/p

    med
              R = 0,083145 bar·L/(mol·K)

...................

M(C2H6O) = 46,07 g/mol
M(O2) = 31,998 g/mol
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2010 af mathon

         V = (n·R·T)/p = ((6,512 mol)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+150) K)) / (1,00 bar) = 229,11 L


Skriv et svar til: Mængdeberegning i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.