Matematik

Trekant??

09. november 2010 af 1518854 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
Jeg har en trekant hvor punkterne D & E på henholdvis siden AC og siden BC, således at DE er parallel med AB.
AB = 10
DE = 4
AD = 9
CE = 5

jeg skal bestemme BC og DC.
hvordan gør jeg det på den nemmeste måde.
Tak
 


Svar #1
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)

 på skitsen ligner det at trekant CDE og trekant ABC er ligebenede. Dvs. hvis jeg har siden CE = 5, og den modstående (som ligner den er lige lang) burde den så ikke også være 5? og det samme i den anden?


Svar #2
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)

 når nej - trekanterne er IKKE ligebenede. HVORDAN GØR MAN SÅ?:(


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Trekanterne ABC og DEC er ensvinklede, så ensliggende sider i de to trekanter står i samme forhold.

Bestem skalaforholdet fra |AB| og |DE| og bestem så |BC|.

Bestem |DC| ud fra ligningen

(|AD| + |DC|)/|DC| = |AB|/|DE|


Svar #4
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)

 jeg har fået BC til 12,5 - da

BC/EC = AB/DE <=>

BC = (AB*EC)/DE = (10*5)/4 = 12,5

passer det??


Svar #5
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)

 men når jeg har to DC hvordan isolerer jeg så DC i (AD+DC)/DC ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2010 af pensionist (Slettet)

Vi har to kongruente trekanter.

Forholdet mellem tilsvarende sider er konstant.

CA / CD = AB / DE = 10 / 4

CA / ( CA - 9 ) = 10 / 4 ,  løs ligningen. 

CA = 15

BC findes på tilsvarende måde.

hilsen Bedstefar


Svar #7
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)

 jamen det er AB = 10 og DE = 4 ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Trekanterne er ikke kongruente, men ensvinklede.

#4 -- Ja, det passer.

#5

(AD+DC)/DC = 10/4 , så

4AD + 4DC = 10DC

6DC = 4AD

DC = (2/3)AD = (2/3)·9 = 6


Svar #9
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)

 mange tak!! 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2010 af pensionist (Slettet)

#8

Sorry, my mistake.

Men løsningen er stadig korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er et korrekt mellemresultat på vejen til at finde |CD| .


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2010 af pensionist (Slettet)

#11

Jeg prøver at hjælpe.

At levere en komplet løsning er ikke at hjælpe.


Skriv et svar til: Trekant??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.