Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Prisdannelse skæringspunkt

09. november 2010 af ocelot427 (Slettet)

 Hejsa jeg har problemer med at finde skæringspunktet.

Jeg har prøvet i rigmelig lang tid nu, og det eneste resultat jeg har fået er 1457 stks og 233 kr. men jeg tror bare ikke det kan passe.

Udbud: Y=4x-350

Efterspørgelse: Y=-3x+670

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2010 af ramme2 (Slettet)

Prisdannelsen sker der hvor udbud og efterspørgselskurven skær hinanden. der gælder Y (udb) = Y (eftsp)

4x -350 = -3x + 670       isoler x i denne simple 1 gradsligning. Dermed finder du afsætningen.

Den fundne x værdi sættes ind i  Y=4x-350 og du finder y, prisen for den udbudte mængde. 

x giver ikke 1457 stk.     Prøv selv at regne det ud ved at løse ligningen 4x -350 = -3x + 670  .  


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2010 af candyy (Slettet)

det kan godt være et dumt spørgsmål, men hvor kommer de 4x og -3x fra ???


Skriv et svar til: Prisdannelse skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.