Fysik

Gitterkonstanten

10. november 2010 af aaaaaz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej fysikhoveder :)

Hvordan regner man gitterkonstant og bølgelængde af en laser der sendes gennem optisk gitter med 300 linier pr mm hvor man måler 2- ordens afbøjningsvinkel til 22,3 grader ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af chr42 (Slettet)

Du skal bruge gitterligningen

d·sin(θ)=n·λ

d er gitterafstanden, θ er afbøjningsvinklen, n er ordenen og λ er lysets bølgelængde. Sæt dine informationer ind i formlen og find den du er ude efter. I første omgang ser det ud til, at du skal finde laserens bølgelængde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2010 af mathon

    gitterkonstanten
                                     d = (1 mm) / 300 = (1/3)·10-2 mm ≈ 0,00333 mm

    bølgelængden
                                      λ = (d/n)·sin(θn)

                                      λ = (((1/3)·10-2 mm)/2)·sin(22,3º)

                                  


Skriv et svar til: Gitterkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.