Matematik

Regneregler for f '(x)??????????????????

11. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det ønskes, at differentier følgende funktion: f(x) = (4x^2+3)^4

Er dette er en sammensat funktion, hvor ydre er f(x) = x^4 pg ydre er g(x) = 4x^2+3?

Nogen hjælp???


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mathon

            (f(g(x)) ' = f '(g(x)) · g '(x)

            u = g(x) = 4x2+3

            u' = g '(x) = 8x

            f(u) = u4

            (f(u)) ' = f '(u) ·u ' = (u4) ' ·u ' = 4u3· u ' = 4(4x2+3)3 · 8x = 32x·(4x2+3)3


Svar #2
11. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Hvor bliver 4 tallet som den var opløftet i? Og det er vel en sammensat funktion, men du har bare regnet den ud som en alm. funktion af g '(x)?


Svar #3
11. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Hvis det er en sammensat funktion, bliver det vel: g'(x) = 4(4x^2+3)^2+12x^2


Skriv et svar til: Regneregler for f '(x)??????????????????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.