Matematik

Kan ikke forstår opgaven..?

11. november 2010 af Marie230 (Slettet)

Hej med jer allesammen:)

Har brug for hjælp til en opgave som jeg ikke kan forstå, derfor ville jeg godt have jeres hjælp

Her kommer den...⇓

I en æske ligger 20 sedler med numrene 1-20. En seddel trækkes tilfældigt.

1) Et lige tal? ............%

2) Et primtal? .............%

3) Et tal mindre end 7? ............%

4) Et kvadrat? ..................%

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

Du mener sikkert, hvor stor er sandsynligheden for at trække et lige tal o.s.v.

Find ud af hvor mange lige tal der er (gunstige udfald)

S=gunstige udfald/mulige udfald (her 20)

Derefter forlænges brøken til 100-dele, så står %en i tælleren

De øvrige opg laves på samme måde


Svar #2
11. november 2010 af Marie230 (Slettet)

 Nej, for der står ikke noget om sandsynligheden...!


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af PeterValberg

 der er tale om sandsynlighed :-)

sandsynligheden for at trække et lige tal ud af 20 mulige beregnes ved at sige antal gunstige divideret med antal mulige

der er 20 mulige tal, som du kan "hive op af hatten" (æsken)

gunstige udfald, hvis det skal være et lige tal er: 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20 altså 10 gunstige.

sandsynligheden i % = gunstige/mulige *100% = 10/20 * 100% = 0,5 * 100% = 50%

på lignende vis løser du resten, hvor du først finder ud af hvor mange gunstige udfald, der er i hvert tilfælde og dividerer det med antal mulige (20) og ganger med 100%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
11. november 2010 af Marie230 (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

Er det hele den oprindelige opgavetekst du har skrevet?


Svar #6
11. november 2010 af Marie230 (Slettet)

 Ja det er det hele:)+


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

Så spørg din lærer hvad der menes med opgaven, han/hun har ikke skrevet opgaven godt nok, eller også har du ikke hørt den mundlige information om opgaven.


Svar #8
11. november 2010 af Marie230 (Slettet)

 Ok:)


Skriv et svar til: Kan ikke forstår opgaven..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.