Matematik

Find matricen for projektionsafbildningen P

11. november 2010 af GRS (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Find matricen for projektionsafbildningen P: R3 -> R3 som projicerer på underrummet Span(u,v) hvor

u = (-1, 1, 2) og v = (2, 2, 1).

Hvordan løses denne? Hvad går opgaven egentlig ud på?


På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af peter lind

Projektionen findes som y = f(x) = (x·u)u/|u|2 + (x·v)v/v2

Matricen kan findes af at søjle i i matricen er lig med billedet af i' koordinatvektor


Svar #2
11. november 2010 af GRS (Slettet)

Hmm.. Jeg er uenig, gøres det ikke således?
SE LINK


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af peter lind

Hvilket LINK ?


Svar #4
11. november 2010 af GRS (Slettet)

#2

Hmm.. Jeg er uenig, gøres det ikke således?
SE LINK

http://www28.zippyshare.com/v/22464039/file.html


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2010 af peter lind

Der er flere måder at gøre det på.

Jeg overså i #1 at u og v ikke er ortogonal, hvilket formlen kræver.

Man kan skrive en vilkårlig vektor x som

x =a*u+b*v+c*(u×v).                        1.

Den projekterede vektor xp er så givet ved xp =a*u+b*v.

Man skal altså finde a og b. Dette kan gøres ved at gange ligning 1 skalært med hen henholdsvis u og v. Gør man det får man:

x·u = a*u2+b*(u·v)

x·v = a*(u·v) + b*v2.

hvilket for u·v = 0 giver resultatet fra #1


Svar #6
17. november 2010 af GRS (Slettet)

Ah ! Tusind tak :)


Skriv et svar til: Find matricen for projektionsafbildningen P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.