Matematik

vektor.. et punkt,

11. november 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har trekant ABC... jeg koordinatsættene til alle tre punkter....

et punkt D ligger på AB således at længden AD = 2 * længde BD

.... hvad gør jeg ??

ps: jeg øver mig til mat. i morgen, så please svar :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du skal finde koordinaterne for punktet D, så benyt at

AB = AD + DB = AD + (1/2)AD = (3/2)AD , så

AD = (2/3)AB, og dermed fås for stedvektoren til punktet D

OD = OA + AD = OA + (2/3)AB


Svar #2
11. november 2010 af Yow! (Slettet)

selvfølgelig...

det vidste jeg da godt :-P
 


Skriv et svar til: vektor.. et punkt,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.