Matematik

bestemme værdimængde for f.

11. november 2010 af rikkehør (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved : f(x)= x^4+8x^-2.

g)bestem værdimængden for f.

hjæælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af Avadur (Slettet)

Du har højst sandsynligt fundet f ' (x) i en af opgaverne, og har fundet en eller flere værdier for f ' (x) = 0.

Monotoniforhold vil vise at x værdierne til disse svarer til et minimum. Sættes denne/disse x-værdi(er) ind i forskriften for f, fås minimumsværdien i Vm(f). Det ses også at der ikke er noget maksimum for funktionen.

Hvis du derimod -ikke- har fundet f ' (x) vil du kunne afgøre funktionens minimum til at være 0, ved at se på de 2 led.

Da fortegnene på begge led er positive og eksponenterne er lige, vil der ikke være nogen negativ værdi for f(x).

Samlet set vil jeg konkludere Vm(f) [0;∞[


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af saigon (Slettet)

hvad så hvis den har begrænsningerne x alle reelle tal [1;2 ]?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af Avadur (Slettet)

Så Dm(f)=[1;2] ?


Svar #4
11. november 2010 af rikkehør (Slettet)

tror #2 mener ved funktion, altså,  En funktion f er givet ved : f(x)= x^4+8x^-2, x alle reelle tal [1;2 ]..

så kan Vm(f) ikke længere være [O;uendeligt[. er det ikke korrekt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2010 af Avadur (Slettet)

Hvis x ∈ R (De reelle tal) så er 0 også inkluderet.

x^4+8x^-2, x∈R vil stadigvæk have Vm(f) [0;∞[


Skriv et svar til: bestemme værdimængde for f.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.