Fysik

Opdrift

12. november 2010 af Dising (Slettet)

hey

Jeg har en lille opgave som jeg ikke kan finde ud af at løse, så er der nogle som kan hjælpe mig?

Legemet nedsænkes i ethanol (ρ(eth.)=0,79 g/cm3)

1. Vil legemet flyde eller synke til bunds? (begrund svaret med beregninger)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2010 af mathon

hvis det er muligt at nedsænke legemet,
        uden at det flyder,
vil    det synke til bunds
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2010 af chr42 (Slettet)

Find densiteten af dit legeme. Hvis den er større end sprittens vil legemet synke, hvis densiteten er mindre end sprits, vil det flyde.

Det skyldes at opdriften er tyngden på den fortrængte væskemængde. Hvis tyngden på legemet og tyngden på den fortrængte væske er lige store flyder legemet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2010 af mathon

    nedsænkning
    ρ > ρvæske
                                    Fop = -V·ρvæske·g            

                                    Fres  = V·ρ·g  -  V·ρvæske·g   

                                    Fres = (ρ-ρvæske)·V·g

    flydning
    ρ ≤ ρvæske

                                   Fop = -Vunder·ρvæske·g

                                   Fres = V·ρ·g - Vunder·ρvæske·g

                                   Fres = (V·ρ - Vunder·ρvæskeg = 0

                                   V·ρ - Vunder·ρvæske = 0

                                   Vunder  = (ρ / ρvæske)·V


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2010 af TwoStates (Slettet)

 Det kommer også an på hvilket legeme vi taler om. Hvis det er hult, så er det straks en anden sag.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2010 af mathon

hvis legemet er hult
                                             bliver ρ = ρmiddel

      og dermed ikke en helt anden sag


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.