Matematik

-3x2-5x-3=6x+7

12. november 2010 af Meetwo (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle sammen. Jeg sidder og laver min matematik aflevering og jeg er kommet til den sidste opgave:

-3x2-5x-3=6x+7

- det jeg er kommet i tvivl om er, om jeg skal udregne den på normalvis ved -b+-(kvadratrod) divideret med 2*a, også når der står 6x+7 og ikke 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2010 af PeterValberg

flyt 6x + 7 over på den anden side af lighedstegnet (husk at skifte fortegn på begge led) og reducér, så får du din andengradsligning

-3x2 -11x - 10 = 0

som du løser på sædvanligvis :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2010 af peter lind

Mener du -3x2-5x-3=6x+7 ? ellers er der i hvert fald ikke noget med nogen kvadratrod.

Hvad der end står skal du trække det på højre side over på venstre side eller om du vil addere -6x-7 på begge sider.


Svar #3
12. november 2010 af Meetwo (Slettet)

 Tak for jeres svar. Så kan jeg blive færdig ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2010 af PeterValberg

det var da så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: -3x2-5x-3=6x+7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.