Matematik

Brøktal

14. november 2010 af Ornela97 (Slettet) - Niveau: A-niveau

2/8 + 6/9 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af peter lind

Sæt på fælles brøkstreg. Fællesnævneren er 8*9


Svar #2
14. november 2010 af Ornela97 (Slettet)

det er 18/72 + 48/72 = 66/72 ..nu kan jeg ik mere..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af peter lind

Jamen det er skam rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2010 af PeterValberg

 du kan da forkorte både tæller og nævner med 6 til brøken 11/12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
14. november 2010 af Ornela97 (Slettet)

men kan man ik går videre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 ja det er rigtigt, så skal du bare forkorte...

start med at finde et tal der både går op i 66 og 72 og divider med det tal

fx 2 66/2=33 72/2=36 

33/36, du kan stadig forkorte mere fx med 3...

33/36 forkortet med 3= 11/12, så kan det ikke forkortes mere


Svar #7
14. november 2010 af Ornela97 (Slettet)

forstår det ik..


Skriv et svar til: Brøktal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.