Matematik

Driftsudgifter ????? hjælp...

14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Hej, jeg har en opgave omkring driftsudgifter og 3 af opgaverne kan jeg simpelthen ikke finde ud af...

Jeg skriver lige skemaet ind med de år og de millioner kroner: 

2001                   776

2002                   816

2003                   834

2004                   854

2005                   862

2006                   899

1.1) Hvor stor var stigningen af driftsudgifterne i kr. fra 2001-2006?
(jeg har svaret på denne opgave, men ved ikke om den er rigtigt. Jeg har gjort sådan her: 776-899 = 123 kr. - men ved ikke om det er rigtigt????)

 

man regner med, at stigningen af driftudgifterne vil være 3% hvert år i de kommende år

1,2) Hvor stor var driftsudgifterne i 2007

1,3) Hvor store vil driftsudgifterne være i 2010, hvis stigningsprocenten forsat var 3% pr. år?

1.4) Hvilket år overstiger driftsudgifterne 1 300 000 000 kr.?

Håber i kan hjælp - På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af peter lind

Første spørgsmål skal der stå 899-776

I de følgende brug at driftsudgifterne i år i Di er givet ved Di=D2006(1+s)i-2006 hvor s er stigningstakten


Svar #2
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Så altså første opgave er altså rigtigt eller skal jeg rette det til = -123 ????

Jeg forstår simpelthen ikke det du har skrevet til sidst? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2010 af peter lind

899-776 = 123

For at tage det andet spørgsmål

D2007 = D2006(1+s)2007-2006 = 899(1+0,03)2007-2006


Svar #4
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Tak for det, jeg forstår det stadig ikke med den måde du stiller det op på. Men jeg må bare høre min lære ad... :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2010 af peter lind

Det er formler for kapitalfremskrivninger jeg bruger. De kan også bruges i det aktuelle tilfælde. Du kan se nærmere her.

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#middelrente


Svar #6
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Okay tak :)


Svar #7
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Jeg forstår simpelthen ikke den måde der.... :/ Jeg er dum omkring matematik


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2010 af peter lind

Hvor går det galt?


Svar #9
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

De sidste tre opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2010 af peter lind

Jeg vil gerne have et mere præcist svar. Hvad er der for eks. galt med  1,2 ?


Svar #11
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg kan finde ud af hvilken tal det skulle blive fra 2006 og op til 2007 ????


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. november 2010 af peter lind

Driftsudgifterne stiger med 3%. fra 2006 til 2007. Stigningen er altså 3% af de 899 kr.


Svar #13
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Siger jeg så bare 899 * 3 ???


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. november 2010 af peter lind

Det er 3% ikke 3. Driftsudgifterne stiger så med 0,03*899


Svar #15
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Så det bliver 26,97 % den stiger ... Skal jeg bare skrive det??


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. november 2010 af peter lind

De 26,97 er ikke procenter men hvor meget driftsudgifterne stigermed i kroner og ører fra 2006 til 2007. Der spørges ikke om hvor meget driftsudgifterne stiger med, men om hvor stor driftsudgifterne er i 2007


Svar #17
14. november 2010 af Line123L (Slettet)

Okay :-) Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. februar 2014 af KarlDG (Slettet)

Line du er en idiot.


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. september 2019 af Anker77

her er svaret til alle opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. september 2022 af student1977

Det link der er lagt op med svar, hvordan kan jeg åbne det? Jeg kan desværre ikke få det til at virke

Skriv et svar til: Driftsudgifter ????? hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.