Fysik

Stjerner HJÆLP HASTER!

14. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Hej

Nogle der vil hjælpe med opgave, som jeg skal afleverer i morgen og jeg forstår den ikke helt?

Opgaven lyder følgende:

(G*m(r))/r = (3*kb*T)/<m>

a) opskriv de store træk i, hvorledes denne formel er fremkommet

b) opskriv alle de antagelser, som ligger til grunde for denne sammenhæng

c) diskuter om antagelsen er realistisk

Håber du kan hjælpe

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Der må stå en udledning af den formel i din bog eller i din opgave.


Svar #2
14. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

Ja dette:

m*v^2=(G*M*m)/r

v^2=(G*M)/r

<v^2>=(3*kb*T)/<m>

(G*m(r))/r = (3*kb*T)/<m>

er står dette håber det kan hjælpe


Svar #3
14. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 se side 17 :) http://www.phys.au.dk/~hans/AstroIntro/stjerner.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#3: Aha - det er et nyt notesæt. Det var i hvert fald ikke de noter, der blev brugt dengang jeg havde kurset i stjerner.

Anyway, de oplysninger du skal bruge står i teksten omkring udledningen. Prøv i stedet at beskrive, hvor kæden hopper af i din forståelse.


Svar #5
14. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Okay er dette rigtigt på den måde jeg har svaret ?

kig i filen 

Vedhæftet fil:Opgave 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#5: Jeg kan ikke se dine formler.


Svar #7
14. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

Kan du se dem nu?


Svar #8
14. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Svar #7

Vedhæftet fil:Opgave 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#8: Du skal nok præcisere, hvorfra du ved, at den mekaniske energi (i et tyngdefelt) er givet ved din første formel.

Du bruger virialsætningen i din omskrivning af den mekaniske energi, men du nævner den slet ikke.

Ellers ser det fint ud.


Svar #10
14. november 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Jeg forstår ikke helt ? 

er dette så rigtigt?

Der skal være balance mellem bindingsenergien i tyngdefeltet og den kinetiske energi. I mekanikken er den potentielle
energi:


Skriv et svar til: Stjerner HJÆLP HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.